пʼятницю, 8 травня 2015 р.

День пам’яті полеглих у  Другій Світовій війні - це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм.
.Слова «Слава Україні - Героям  Слава!»  перестали бути лише вітанням. Нині це віддання особливої шани тим, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини
1.Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.
2. Весна іде квітчасто, гордо, юно,
Як втілення найчарівніших снів,
О, весно красна, ти ще не забула
В історії своїх жахливих днів?

3. Із року в рік часопис віддаляє 
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знову й знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.

4. Буяють мирно квіти на могилах,
До сонця красного метелики летять.
А ті, кому війна зламала крила,
Ті вічним сном в могилах сплять. 
Вже 70 років несемо ми квіти до могил загиблих.
Несемо з вдячністю в серцях.
І, хоч все далі відходять грізні роки Другої Світової війни  та не згасає пам’ять і в селі Дубище ,односельчани памятають про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.
Учні Дубищенської загальноосвітньої школи спільно з бібліотекою-філією провели лінійку-реквієм" Свято зі сльозами на очах", з нагоди 70річчя Великої перемоги .
Звернули увагу на сімейні архіви,сімей які в селі були великими людьми . Серед них сімя Лінчуків,Андрощуків і.т.д. Як добре, що в наших сім’ях живе пам’ять про своїх рідних, зберігається в цих простих, але дорогих серцю, фотознімках.Всім дівчатам, що пройшли дорогами війни – низький уклін, а квіти ми кладемо до їх ніг.

Бібліотека провела бібліографічний огляд книжковоі виставки " Пам"ятаємо , шануємо."
Діти  зібрати квіти з і покласти їх до ніг ветеранів і подякувати за той подвиг, який дав надію на мирне життя та на світле майбутнє. Нехай же білим голубом лине у вись глибока сердечна вдячність тим, хто дарував нам щастя відчути мирний, щасливий весняний подих Перемоги. З святом усіх нас! Хай  же весна 1945 року іду і несе світлу радість на своїх крилах  — радість Перемоги! (По закінченні свята звучить у записі пісня „ПЕРЕМОГА”.)   


Немає коментарів:

Дописати коментар